Den veganske tannbørsten

dvt

Vi feirer Havmannen og viser kunstfilm av Trygve Luktvasslimo
lørdag 8/5 kl. 17.50 og søndag 9/5 kl. 20.15

DEN VEGANSKE TANNBØRSTEN er en satirisk novellefilm som oppsummerer hvordan klimadebatten foregår. Filmen er dramatisk – nesten til det komiske – med orgelmusikk i bakgrunnen når karakterene snakker stort om meningsløse ting, som om de var profeter.

Kjøp billetter til forestillling lørdag 8/5 eller søndag 9/5 her....

**********************

Som en del av kinoforestillingen "Den veganske tannbørsten" vises også:
"Closer to More"(Nærmere mer) og "Leirdue"

CLOSER TO MORE
Dette er den siste filmen i trilogien om popstjerna Thor, spilt av Luktvasslimo selv. Thor ble en gang truffet av lynet, men overlevde på mirakuløst vis. Thor tok dette som en bekreftelse på at han faktisk var noe mer enn bare et vanlig menneske, han foretrakk etter lynnedslaget heller å se på seg selv som et oppdiktet bilde av en person, en stjerne. Mer fasade – innholdet ikke så viktig. Følgelig blir også personene rundt ham redusert til figurer som får befolke hans kulisseaktige herskapshus. Vi møter en mor, to barn, en tvillingbror, en personlig assistent og fotterapeuten Christo. Alle har han gitt nye navn etter ulike film- og musikkpriser som Oscar, Grammy, Emmy osv. Closer to More begynner med at Thor ser en musikkvideo av seg selv og sin siste pophit, så tas vi fra rom til rom og møter de som befolker Thors liv. Etter å ha fått servert ganske nådeløse beskrivelser av sine nærmeste iscenesetter Thor seg selv i en episk avslutning.

LEIRDUE
Leirdue handler om tenåringsgutten Azaar som er eneste overlevende fra da Hurtigruten sank til havets bunn, “Nord-Norges Titanic”. Nå er han i et utendørs TV-studio for å bli intervjuet av TV-vertinnen Synne. Tittelen Leirdue henspeiler på det å lage TV-underholdning av dramatiske livshistorier, hvor denne tenåringsguttens historie blir slengt ut i luften og beskutt, akkurat som en leirdue. Ingen av de to karakterene i Leirdue er spesielt komfortable med den rollen de får tildelt. Med Benjamin Hov Golas fra Svolvær og Synne Høyforsslett Bjørbæk som var varaordfører i Bodø da filmen ble innspilt.